Follow us

Πώς θα φτιάξεις το Rob Roy

ΚΟΚΤΕΪΛ ΡΟΜΠ ΡΟΪ

Το Rob Roy είναι ουσιαστικά το Manhattan για τους fans του σκωτσέζικου ουίσκι. Σε αυτό το cocktail αποθεώνεται η γεύση της τύρφης, με το ίδιο το ποτό να αποτελεί ένα από τα πιο πρακτικά και εύκολα προς άμεση παρασκευή στο σπίτι. Απαιτεί μόλις τρία υλικά -ουίσκι, βερμούτ και bitters- και αφήνει μπόλικα περιθώρια πειραματισμού. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο blended όσο και single malt ουίσκι. Η επιλογή σου όμως θα καθορίσει τον χαρακτήρα του τελικού αποτελέσματος, χωρίς να αλλοιώσει τις βασικές απαρχές της φυσιογνωμίας του.

Ο Rob Roy ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Για την ακρίβεια ονομαζόταν Robert Roy MacGregor. Γεννήθηκε στα Highlands στις 7 Μαρτίου του 1671 και από μικρός εντάχθηκε στον κόσμο της παρανομίας, δρώντας ως ληστής. Από παράνομος, εξελίχθηκε αργότερα σε λαϊκό ήρωα για τους Σκωτσέζους, εμπνέοντας μάλιστα τον Walter Scott να γράψει γι' αυτόν την ομώνυμη νουβέλα που τον παρουσιάζει σαν μία νέα εκδοχή του Ρομπέν των Δασών. Το cocktail που φέρει το όνομά του φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στη Νέα Υόρκη, το 1894. Οι bartenders του hotel bar θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουν την πρεμιέρα της οπερέτας Rob Roy, που είχε γραφτεί από τον Henry Louis Reginald De Koven και έκανε πρεμιέρα εκείνη την εποχή στο Broadway. Πλέον, θεωρείται ένα από τα κλασικότερα ποτά κι ας μην αναγράφεται στα μενού. Δεν υπάρχει άνθρωπος εντός μπάρας που να μην γνωρίζει πώς να το φτιάξει.

Υλικά

1 1/2 μεζούρα σκωτσέζικο blended ουίσκι

1 μεζούρα γλυκό βερμούτ

2 σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση

Αναμιγνύεις το ουίσκι, το βερμούτ και τα bitters σε mixing glass, μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Αναμιγνύεις το ουίσκι, το βερμούτ και τα bitters σε mixing glass, μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail.

Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Επίσης...

9 εργαλεία για να φτιάχνεις κοκτέιλ στο σπίτι σαν επαγγελματίας

Συγκεντρώσαμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για να ετοιμάσουμε, να σερβίρουμε και να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας ποτά στο σπίτι, με εργαλεία που έχουμε ήδη...

Έξι παραδοσιακά γιορτινά cocktails του κόσμου

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, συνεχίζουμε να μαζευόμαστε γύρω από το εορταστικό τραπέζι. Για μια εντυπωσιακή αλλαγή, ας σερβίρουμε κάποιο γιορτινό cocktail, με καταγωγή το Παρίσι ή την Ιταλία…

Περισσότερα από

Ποτό

Εύκολα cocktails για το σπίτι

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Gin: Το λευκό ποτό του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι απαιτεί λευκό αλκοόλ, ανάμεσα στα υπόλοιπα όμως, το τζιν, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την γευστική πολυπλοκότητα, έχει ένα προβάδισμα παραπάνω…

Μια νύχτα στο δάσος του Μέλανα Δρυμού

Tο Monkey 47 φρόντισε να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά τις ρίζες του, μεταφέροντας εκλεκτούς καλεσμένους για ένα βράδυ από τον Πειραιά στη μαγεία του δάσους του Μέλανα Δρυμού.

17 craft μπύρες που αξίζουν τη δοκιμή

Δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες ελληνικές craft μπύρες που εμπνεύστηκαν και δημιουργήθηκαν κατά τη μακρά περίοδο της καραντίνας και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ελληνικές μικροζυθοποιίες επάξια ανεβαίνουν ολοένα στις προτιμήσεις μας.

Φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοκτέιλ με υλικά από την κουζίνα μας

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενημερωμένη κάβα στο σπίτι για να φτιάξουμε κοκτέιλ που θα εντυπωσιάσουν, με λίγη φαντασία και δημιουργική διάθεση αξιοποιούμε ό,τι περισσεύει από την κουζίνα μας και αντί για τον κάδο, τα ρίχνουμε στο σέικερ!

Aperitifs και digestifs: το απολαυστικό πριν και μετά ενός γεύματος

Ελαφρά, ντελικάτα, αφρώδη, αλλιώς aperitif και από την άλλη πικρά, δυνατά, βοτανικά αλλιώς, digestif. Δυο μεγάλες κατηγορίες ποτών απολαυστικές για ένα δείπνο που αφορούν όμως διαφορετικές στιγμές του τελετουργικού, ενώ ταυτόχρονα έχουν διαφορετική αποστολή.

Η γαστρονομική μπύρα των Χρυσών Σκούφων 2022

Με τη γεύση της άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή γαστρονομία σε όλα της τα επίπεδα, η Kaiser συνόδευσε τις ντελικάτες δημιουργίες των σεφ της βραδιάς.

ΜΕΤΑΧΑ "Taste the Unexpected"

Αναπάντεχα κοκτέιλ, απρόσμενα αλλά απολαυστικά food pairing και απροσδόκητα απεριτίφ στα bar της πόλης και στο σπίτι.

Πώς θα φτιάξεις το Milano-Torino

Η συνταγή για το κοκτέιλ Milano-Torino.

Πώς θα φτιάξεις το Dutch Negroni

Η συνταγή για το κοκτέιλ Dutch Negroni.