Follow us

Γαύρος Τηγανητός Αλλιώς

Η συνταγή για έναν διαφορετικό τηγανητό γαύρο.

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

•1 κιλό γαύρο

•χυμό από 2 λεμόνια

•αλάτι

•σιμιγδάλι ψιλό

•λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τραβάω τα κεφάλια των γαύρων και μαζί βγαίνει και το εντεράκι.

Πλένω καλά τον γαύρο και τον βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Μόλις στραγγίσει καλά, τον αλατίζω και τον περιχύνω με τον χυμό λεμονιού.

Βάζω σε μια πιατέλα το σιμιγδάλι.

Βάζω στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζω έναν έναν τους γαύρους, τους οποίους έχω περάσει από το σιμιγδάλι (αντί για αλεύρι δηλαδή, βάζω σιμιγδάλι).

Τηγανίζω τους γαύρους και από τις δύο μεριές και τους βγάζω από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.

Τρώγονται ζεστοί.

Tip

Ο χυμός του λεμονιού, που τον βάζω πριν από το σιμιγδάλι, κάνει τον γαύρο πολύ τραγανό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.