Follow us

Καλαμάρι με Σάλτσα Βασιλικού

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό φρέσκα καλαμάρια

1 μάτσο βασιλικό

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

200ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

125 ml ούζο

Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ψιλές λωρίδες.

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι , την μουστάρδα και χτυπάμε δυνατά ρίχνοντας λίγο λίγο λάδι μέχρι να γίνει σάλτσα.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι , ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το καλαμάρι.

Μόλις γίνει άσπρο και μαλακό σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το ούζο, ρίχνουμε την σάλτσα στο ζεστό τηγάνι και σβήνουμε την φωτιά για να μην την κάψουμε.

Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Tip

Το καλαμάρι αν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε και ολόκληρο στη σχάρα και να προσθέσουμε λίγη κρύα σάλτσα μετά.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.