Follow us

Κουνέλι με κάστανα

Κουνέλι με κάστανα

Υλικά για 4 άτομα

1 μεγάλο κουνέλι, περ. 15.00 γρ. κομμένο σε μερίδες
600 γρ. κάστανα
3 ντομάτες ώριμες (ή 1 κουτί κονκασέ)
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
150 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βάζουμε να μισοβράσουν (να διατηρούνται αρκετά σκληρά). Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια. Ζεματίζουμε για 1' τις ντομάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια, σαν κονκασέ. Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC. Σε μεγάλη κατσαρόλα (ή σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα, σε χαμηλότερη φωτιά, ανακατεύοντας να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3' να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 20'. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κάστανα και μεταφέρουμε το φαγητό στον φούρνο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα κάστανα, περίπου 40'. Σερβίρουμε με ρύζι λευκό ή με πράσα/μπρόκολο/σπανάκι σωταρισμένα με βούτυρο.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…